In dit artikel

Triangel Patronen

Triangel Patronen: De Geheimen van Succesvol Handelen (2023)

In dit artikel

Ben je het beu om steeds gemiste kansen te zien op de financiële markten? Je bent niet alleen, want het is een uitdaging die veel traders tegenkomen. Dit blog onthult de geheimen van succesvol handelen met het gebruik van Triangel patronen – een krachtig instrument in technische analyse dat, als begrepen en correct toegepast, een game changer kan zijn.

Laten we samen deze opwindende handelsstrategie ontrafelen.

Key takeaways:

Uit onze beste forex broker test voor 2023 is gekomen: IC Markets. Met de diverse account types, zeer lage spread en uitstekende klantenservice staat deze boven aan onze lijst.

:

Samenvatting

 • Triangel patronen, zoals de ascending triangle en de descending triangle, zijn krachtige instrumenten in de technische analyse van de financiële markten.
 • Een ascending triangle suggereert opwaartse druk en een mogelijke uitbraak naar boven toe, terwijl een descending triangle wijst op een mogelijke neerwaartse trend.
 • Bij het handelen met triangel patronen is het belangrijk om andere indicatoren en analysemethoden te gebruiken, geduldig te zijn en goed risicobeheer toe te passen.

Wat zijn Triangle patronen?

Triangle patronen zijn grafische formaties die worden gebruikt in de technische analyse van de financiële markten. Er zijn twee soorten Triangle patronen: de ascending triangle en de descending triangle.

Ascending triangle definitie

Een oplopende driehoek, of in het Engels een “ascending triangle”, is een krachtige tool in de technische analyse van beleggingspatronen. Het wordt gekenmerkt door een horizontale weerstandslijn aan de bovenkant en een opwaarts hellende trendlijn aan de onderkant.

Deze vorming suggereert dat kopers meer bereid zijn te kopen na elk opeenvolgend dieper dal, wat vaak wijst op opwaartse druk en een mogelijke uitbraak naar boven toe. Dit patroon is bijzonder geliefd bij traders vanwege de duidelijk herkenbare vorm en de betrouwbare voorspelbaarheid van toekomstige prijsbewegingen.

Zoals met elke technische indicator, wordt het echter aanbevolen om ascending triangles te gebruiken in combinatie met andere indicatoren om de nauwkeurigste handelsbeslissingen te maken.

Descending triangle definitie

Een descending triangle is een technisch analysepatroon dat vaak voorkomt op financiële markten. Het patroon wordt gevormd wanneer de dalende weerstand van een prijsniveau wordt gekruist met een horizontale ondersteuningslijn.

Dit patroon geeft aan dat de verkopers sterker zijn dan de kopers en dat er mogelijk een neerwaartse trend in de maak is. Wat er gebeurt, is dat de koers telkens hogere dieptepunten bereikt, terwijl de hoogtepunten steeds rond hetzelfde niveau blijven.

Deze consolidatie kan wijzen op een mogelijke uitbraak naar beneden, waarbij de prijs naar verwachting verder zal dalen. Traders kijken vaak naar dit patroon om te bepalen wanneer ze shortposities kunnen innemen of hun bestaande shortposities kunnen behouden.

Handelen met Triangle patronen

Bij het handelen met Triangle patronen is het belangrijk om te begrijpen hoe een ascending triangle werkt en hoe een descending triangle werkt.

Triangel Patronen

Hoe werkt een ascending triangle?

Een ascending triangle is een technisch patroon dat wordt gevormd wanneer de markt een reeks hogere highs en hogere lows maakt. Het patroon bestaat uit een horizontale weerstandslijn en een oplopende steunlijn. Hieronder vind je hoe een ascending triangle werkt:

 • De weerstandslijn wordt gevormd door de horizontale lijn die meerdere keren wordt getest door het hoogste punt van de prijs.
 • De steunlijn wordt gevormd door de oplopende trendlijn die meerdere keren wordt getest door de laagste punten van de prijs.
 • Naarmate de markt hogere highs blijft maken, geeft dit aan dat er koopdruk is en dat er interesse is om de prijs verder omhoog te duwen.
 • Wanneer de prijs uiteindelijk boven de weerstandslijn breekt, kan dit worden gezien als een signaal voor potentiële bullish bewegingen.
 • Traders kunnen ervoor kiezen om in te stappen wanneer de prijs boven de weerstandslijn breekt en hun stop loss onder de steunlijn te plaatsen.

Hoe werkt een descending triangle?

Een descending triangle is een bearish patroon dat vaak wordt waargenomen in de technische analyse van financiële markten. Het patroon bestaat uit twee trendlijnen: een neerwaartse horizontale trendlijn die fungeert als weerstand en een onderste trendlijn die diagonaal naar beneden loopt.

 1. Weerstandsniveau: Identificeer het prijsniveau waarop de verkopers sterke weerstand bieden en de prijs meerdere keren afwijst. Dit niveau vormt de bovenste horizontale trendlijn van het descending triangle-patroon.
 2. Ondersteuningsniveau: Zoek naar een langzamer dalende diagonale lijn die fungeert als ondersteuning voor de prijsactie. Deze lijn verbindt minimaal twee swing lows en markeert het lagere niveau waarop kopers willen instappen.
 3. Prijscompressie: Naarmate de tijd verstrijkt, zie je vaak dat de ruimte tussen de weerstands- en ondersteuningslijnen smaller wordt, wat resulteert in een compressie van prijsactie binnen het driehoekspatroon.
 4. Breakout: De verwachting bij een descending triangle is dat er uiteindelijk een uitbraak zal plaatsvinden, doorgaans aan de onderkant van het patroon. Dit gebeurt wanneer verkopers sterker worden dan kopers en de prijs door de ondersteuningslijn breekt.
 5. Koersdoel: Het koersdoel kan worden berekend door het verschil in hoogte tussen de bovenste weerstandslijn en de ondersteuningslijn te meten en dit verschil vanaf het punt van uitbraak te projecteren. Dit kan een indicatie geven van waar de prijs na de uitbraak naar toe zou kunnen gaan.

Een trade bepalen met de ascending triangle

Een trade bepalen met de ascending triangle is een strategie die veel gebruikt wordt door ervaren traders. Het is een patroon dat zich vaak voordoet in de financiële markten en kan worden gebruikt om potentiële handelsmogelijkheden te identificeren. Hier zijn enkele stappen om een trade te bepalen met de ascending triangle:

 1. Identificeer het patroon: Zoek naar een opwaarts driehoekspatroon op je grafiek. Dit patroon wordt gekenmerkt door een rechte weerstandslijn die horizontaal loopt en hogere bodems die steeds dichter bij deze lijn komen.
 2. Bevestig het patroon: Zorg ervoor dat het patroon minstens twee keer getest is voordat je een trade overweegt. Dit geeft aan dat er sprake is van consistentie in het patroon.
 3. Bepaal je instappunt: Wacht tot de koers de weerstandslijn doorbreekt en sluit boven deze lijn. Dit is een bullish signaal dat aangeeft dat de prijs waarschijnlijk verder zal stijgen.
 4. Plaats je stop loss: Stel een stop loss order in net onder de laagste bodem van het driehoekspatroon. Dit helpt je om verliezen te beperken als de prijs toch omdraait.
 5. Stel je target in: Bepaal je winstdoelwit op basis van eerdere weerstandsniveaus of technische analyse-indicatoren zoals Fibonacci retracement levels.
 6. Houd de trade goed in de gaten: Zodra je de trade hebt geplaatst, is het belangrijk om de prijsactie in de gaten te houden. Als de prijs begint te dalen en onder de weerstandslijn zakt, kan dit een signaal zijn om je positie te sluiten.

Zelf traden met patronen

Zelf traden met patronen is een spannende en winstgevende manier om te handelen op de financiële markten. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te volgen:

 1. Identificeer het patroon: Leer hoe je verschillende driehoekspatronen kunt herkennen, zoals de opgaande driehoek en de neergaande driehoek. Dit kan gedaan worden door middel van technische analyse met behulp van candlestickpatronen en trendanalyse.
 2. Bepaal je instappunt: Zodra je het patroon hebt geïdentificeerd, bepaal je het ideale moment om in te stappen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de prijs de weerstandslijn van een opgaande driehoek doorbreekt.
 3. Stel een stop-loss order in: Om je risico te beperken, is het belangrijk om een stop-loss order in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je automatisch verkoopt als de prijs onder een bepaald niveau zakt.
 4. Stel een take-profit doel in: Om winst te maken, is het essentieel om een take-profit doelniveau in te stellen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer de prijs het hoogtepunt van de driehoek bereikt.
 5. Volg het patroon: Nadat je bent ingestapt, is het belangrijk om het patroon nauwlettend te volgen en eventuele veranderingen of uitbraken in de prijsactie op te merken.
 6. Beheer je risico’s: Een cruciale stap bij zelfhandelen met patronen is het beheren van je risico’s. Dit kan onder andere worden gedaan door het toepassen van de juiste position sizing en het gebruik van een stop-loss order.

De voordelen van het handelen met Triangle patronen

Handelen met Triangle patronen biedt verschillende voordelen. Patroonherkenning helpt bij succesvol handelen. Trends kunnen beter voorspeld worden. En de winstgevendheid neemt toe. Ontdek nu hoe je deze voordelen kunt benutten! Lees verder..

Patroonherkenning voor succesvol handelen

Als trader is het belangrijk om patronen te kunnen herkennen bij het handelen. Patroonherkenning is een essentieel onderdeel van technische analyse en kan helpen bij het voorspellen van toekomstige prijsbewegingen.

Met behulp van de juiste tools en strategieën kunnen we verschillende patronen identificeren, zoals driehoekspatronen, en ze gebruiken om succesvolle trades te doen. Door de opwaartse en neerwaartse driehoekspatronen te begrijpen, kunnen we handelen op basis van de verwachte prijsbewegingen.

Deze patronen zijn gebaseerd op de prijsactie en geven ons inzicht in de richting die de koers mogelijk zal volgen. Het is belangrijk om geduldig te blijven en te wachten op bevestiging voordat we een trade plaatsen op basis van deze patronen.

Mogelijkheid om trends te voorspellen

Als je Triangle patronen effectief kunt herkennen en gebruiken in je beleggingsstrategie, dan geeft dit je de mogelijkheid om trends te voorspellen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van het handelen met Triangle patronen.

Door te kijken naar de vorming van deze patronen op de grafieken, kun je potentiële trendomkeringen of voortzettingen identificeren. Een ascending triangle kan bijvoorbeeld aangeven dat er een bullish trend in zicht is, terwijl een descending triangle juist wijst op een bearish trend.

Door deze bewegingen te voorspellen, kun je op tijd instappen en winstgevende trades maken. Het succesvol voorspellen van trends met behulp van Triangle patronen kan je handelsresultaten drastisch verbeteren en je een voorsprong geven op andere traders.

Verhoogde winstgevendheid

Handelen met Triangle patronen kan leiden tot een verhoogde winstgevendheid. Door deze patronen te herkennen en te begrijpen, kunnen traders betere beslissingen nemen bij het openen en sluiten van posities.

Het identificeren van een ascending triangle patroon kan bijvoorbeeld aangeven dat de prijs binnenkort zal stijgen. Dit biedt traders de mogelijkheid om op het juiste moment longposities in te nemen en te profiteren van de stijgende trend.

Op dezelfde manier kan een descending triangle patroon duiden op een aanstaande neerwaartse prijsbeweging, waardoor traders shortposities kunnen innemen. Door gebruik te maken van Triangle patronen bij het handelen, kunnen traders hun winstgevendheid vergroten door slimme handelsbeslissingen te nemen op basis van technische analyse.

Conclusie

In deze blog hebben we de geheimen van succesvol handelen met triangel patronen ontdekt. Door het begrijpen van de verschillende soorten triangel patronen en hoe ze te gebruiken in onze handelsstrategieën, kunnen we profiteren van patroonherkenning en trends voorspellen.

Handelen met triangel patronen biedt voordelen zoals verhoogde winstgevendheid en helpt ons effectief te handelen op de financiële markten. Met deze kennis kunnen we onze handelsvaardigheden verbeteren en streven naar succes in de wereld van handel en investeringen.

Meer lezen over forex met onze artikelen over forex indicatoren

Ontdek de verschillende “Soorten Forex indicatoren” en leer hoe elk type indicator kan worden toegepast in jouw handelsstrategieën.

Ontdek hoe “Forex indicatoren in algoritmische handel” worden gebruikt om geautomatiseerde handelssystemen te creëren en te optimaliseren.

Leer hoe je “Valse signalen kunt vermijden met Forex indicatoren” en ontwikkel technieken om nauwkeurige handelsbeslissingen te nemen.

Leer hoe je “Forex indicatoren kunt aanpassen aan verschillende marktomstandigheden” en optimaliseer hun instellingen om maximale resultaten te behalen.

Begrijp de relatie tussen “Forex indicatoren en marktvolatiliteit” en leer hoe je deze indicatoren kunt gebruiken om marktbewegingen te voorspellen en winstgevende handelsmogelijkheden te identificeren.

Verken andere waardevolle handelstools en patronen, zoals “Price Action Trading“, “Fibonacci Retracement” en “Wedges in Forex“, en leer hoe je deze kunt toepassen in jouw handelsstrategieën.

Ontdek de kracht van technische patronen, zoals “Triangel Patronen”, “Head and Shoulders Patroon“, “Bull Flag Patronen“, “Dubbele Top en Dubbele Bodem Patronen” en “Pennants“, en leer hoe je ze kunt gebruiken om trendomkeringen en voortzettingen te identificeren.

Leer hoe je “Divergence Cheat Sheet” en “Hidden Divergence” kunt gebruiken om trendomkeringen en prijsverzwakkingen te herkennen.

Ontdek hoe “Support en Resistance” en “Pivot Point Trading” kunnen worden gebruikt om keerpunten in de markt te identificeren en potentiële handelsniveaus te bepalen.

Leer hoe “Guppy Multiple Moving Average” kan worden toegepast om trends te volgen en handelsbeslissingen te nemen op basis van de interactie tussen verschillende voortschrijdende gemiddelden.

Verbreed jouw kennis over het handelen in Forex met behulp van deze verschillende indicatoren, tools en patronen. Ontdek nieuwe mogelijkheden en verbeter jouw handelsvaardigheden om succesvol te worden in de dynamische wereld van Forex Trading.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn Triangel Patronen en hoe kunnen ze leiden tot succesvol handelen?

Triangel Patronen zijn grafische patronen op een handelsgrafiek die de vorming van bepaalde marktomstandigheden vertegenwoordigen. Door deze patronen te herkennen en te begrijpen, kunnen handelaren belangrijke informatie verkrijgen over mogelijke trendomkeringen of voortzettingen, waardoor ze betere handelsbeslissingen kunnen nemen en hun kansen op succes kunnen vergroten.

2. Wat zijn enkele veelvoorkomende Triangel Patronen die handelaren moeten kennen?

Enkele veelvoorkomende Triangel Patronen zijn de symmetrische driehoek, de opwaarts gerichte driehoek en de neerwaarts gerichte driehoek. Elk patroon heeft zijn eigen kenmerken en geeft aan welke richting de prijs mogelijk zal uitgaan nadat de driehoek is voltooid. Het kennen en herkennen van deze patronen kan handelaren helpen bij het identificeren van potentiële handelsmogelijkheden.

3. Hoe kan ik Triangel Patronen effectief gebruiken bij mijn handelsstrategie?

Om Triangel Patronen effectief te gebruiken bij uw handelsstrategie, is het belangrijk om ze te combineren met andere technische indicatoren en tools. Dit kan u helpen om potentiële valse signalen te vermijden en de betrouwbaarheid van uw handelsbeslissingen te vergroten. Daarnaast is het essentieel om geduldig te zijn en te wachten op bevestiging voordat u een handelspositie inneemt op basis van een Triangel Patroon.

4. Zijn Triangel Patronen altijd betrouwbaar bij het voorspellen van marktbewegingen?

Hoewel Triangel Patronen nuttige informatie kunnen bieden over mogelijke trendomkeringen of voortzettingen, is het belangrijk om te onthouden dat ze niet altijd 100% betrouw

» Referenties


1. Chaboud, A. P., Chiquoine, B., Hjalmarsson, E., & Vega, C. (2014). Rise of the machines: Algorithmic trading in the foreign exchange market. The Journal of Finance, 69(5),
https://www.jstor.org/stable/43612951

2. Drehmann, M., & Sushko, V. (2022, December 5). The global foreign exchange market in a higher-volatility environment. BIS Quarterly Review.
https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt2212f.htm

3. Gallo, C. (2014, July 20). The Forex Market in Practice: A Computing Approach for Automated Trading Strategies. International Journal of Economics and Management Sciences.
https://www.semanticscholar.org/paper/The-Forex-Market-in-Practice%3A-A-Computing-Approach-Gallo/0fead5f2309acb35956e93d8238059b1e6221a2d

4. Neely, C. J., & Weller, P. A. (2013, October). Lessons from the evolution of foreign exchange trading strategies. Journal of Banking & Finance, 37(10), 3783-3798.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426613002549

5. Segal, T. (2021, March 4). What is the best method of analysis for forex trading? Reviewed by Anderson, S., Fact checked by Perez, Y. [Webpage]. Investopedia.
https://www.investopedia.com/ask/answers/forex/best-method-of-forex-analysis.asp

» Referenties

Conclusie forex brokers 2023

Demian van Keken

Demian van Keken

Demian van Keken (1990), een gepassioneerde forex specialist met uitgebreide ervaring in de financiële markten, begon zijn reis in de forex-wereld uit interesse en heeft deze nu getransformeerd naar een diepe passie voor het begrijpen van de dynamiek van valutahandel. Door zijn grondige kennis van de forex-industrie en zijn toewijding aan anderen, heeft Demian vele individuen geholpen hun financiële doelen te bereiken. Of je nu een nieuwkomer bent in forex trading of een ervaren handelaar, Demian staat klaar om je te voorzien van de informatie en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Geniet van de waardevolle inzichten die hij deelt op dit platform. Voor vragen of assistentie, neem gerust contact op via info@besteforexbroker.nl of bel 033-2022144. Je kunt Demian ook volgen op LinkedIn. Meer ervaringen van Demian van Keken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *