In dit artikel

Training bij Prop Firms

Hoe de Training bij Prop Firms Werkt: Van Beginner tot Professional

In dit artikel

Zit je in de trading wereld en vraag je je af hoe de training bij prop firms werkt? Je bent niet de enige, want het pad van beginner tot professional kan een behoorlijke uitdaging zijn. Dit artikel is bedoeld als gids om je te helpen bij het navigeren door de complexe wereld van prop firms – van het begrijpen van de basisprincipes van handelen tot het ontwikkelen van geavanceerde handelsstrategieën.

Lees verder en ontdek hoe je jouw carrière in prop trading kunt kickstarten.

Key takeaways:

Uit onze beste forex broker test voor 2023 is gekomen: IC Markets. Met de diverse account types, zeer lage spread en uitstekende klantenservice staat deze boven aan onze lijst.

Samenvatting

 • Prop firms bieden training en coaching aan beginnende handelaren om hen te helpen groeien van beginner tot professional.
 • Training bij prop firms biedt toegang tot hoog startkapitaal, geavanceerde handelsplatforms en praktijkervaring met simulatieaccounts.
 • Het trainingsprogramma bij prop firms richt zich op het leren van de basisprincipes van handelen, het ontwikkelen van handelsstrategieën en het beheersen van risico’s. Traders krijgen geleidelijk meer kapitaal en verantwoordelijkheden toegewezen naarmate ze succesvol zijn in hun trainingstraject.

Wat is Proprietary Trading?

Proprietary trading is een vorm van handelen waarbij handelaren gebruikmaken van het kapitaal en de middelen van een prop firm, in plaats van hun eigen geld te riskeren. Ze verdienen winst door te handelen in verschillende financiële instrumenten op de markt.

Definitie en werking

Proprietary Trading, vaak afgekort tot prop trading, draait om een specifieke vorm van handelen waarbij financiële instellingen met hun eigen geld directe markttransacties uitvoeren. Het doel hiervan is om direct winst te genereren in plaats van te verdienen aan de commissie van klantentransacties.

Hoewel het potentieel heeft voor hoge winsten, gaat deze vorm van handel ook gepaard met een verhoogd risico. Een prop firm biedt de mogelijkheid om dit risico te beheren en toch de voordelen van handelen te benutten.

Zulke bedrijven hebben uitgebreide kennis van marktstrategieën, technische analyse en economische indicatoren, wat essentieel is in deze complexe, snel veranderende wereld van finance.

Training bij Prop Firms

Verschil tussen eigen handel en speculatieve handel

Als beginnende handelaar is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen eigen handel en speculatieve handel. Bij eigen handel gebruikt een handelaar zijn eigen kapitaal om transacties uit te voeren en winsten te behalen.

Het doel is om rendement te behalen op het geïnvesteerde geld. Aan de andere kant, bij speculatieve handel, wordt er gehandeld met geleend geld of fondsen van investeerders. Het doel van speculatieve handel is om grote winsten te behalen door in te spelen op marktbewegingen.

Het belangrijkste verschil tussen beide is dus de bron van het kapitaal dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van transacties. Bij eigen handel investeert de handelaar zijn eigen geld, terwijl bij speculatieve handel er gebruik wordt gemaakt van geleend kapitaal of fondsen van investeerders.

Dit begrip is essentieel voor iemand die interesse heeft om te leren handelen bij prop firms, omdat prop firms over het algemeen eigen handel toepassen en geen speculatieve handel.

Bij prop firms speelt dit onderscheid een belangrijke rol in de training en ontwikkeling van beginnende handelaren. Het doel van de training bij prop firms is om beginnende handelaren op te leiden tot professionals in het beheren van eigen kapitaal.

Door middel van intensieve coaching en opleiding leren beginnende handelaren hoe ze hun eigen strategieën kunnen ontwikkelen, risico’s kunnen beheren en consistent winstgevende transacties kunnen uitvoeren.

Dit is anders dan speculatieve handel, waarbij het risico vaak hoger is en de handelaar afhankelijk is van externe bronnen voor kapitaal. Bij prop firms krijgen handelaren toegang tot hoog startkapitaal en geavanceerde handelsplatforms, wat hen in staat stelt om realistische handelssituaties na te bootsen en praktijkervaring op te doen.

Training bij Prop Firms

Bij prop firms krijg je training en coaching om je handelsvaardigheden te ontwikkelen en succesvolle handelaar te worden.

Voordelen van training bij prop firms

Training bij prop firms biedt een aantal voordelen voor beginnende handelaren die graag willen groeien naar professioneel niveau. Hier zijn enkele voordelen van training bij prop firms:

 1. Toegang tot hoog startkapitaal en handelsplatforms: Prop firms stellen handelaren in staat om te profiteren van het gebruik van een aanzienlijk startkapitaal, waardoor ze in staat zijn grotere transacties uit te voeren en potentieel hogere winsten te genereren. Bovendien hebben prop firms geavanceerde handelsplatforms met krachtige analysetools en functies, waardoor handelaren hun strategieën kunnen optimaliseren.
 2. Opleiding en coaching: Prop firms bieden uitgebreide opleidingsprogramma’s voor beginners, waarbij ze leren over de basisprincipes van handelen, technische analyse, risicobeheer en meer. Daarnaast krijgen traders toegang tot professionele coaching, waarbij ervaren handelaren hen begeleiden bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en het verbeteren van hun prestaties.
 3. Praktijkervaring opdoen met simulatie- en demo-accounts: Prop firms bieden de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen zonder echt geld te riskeren. Traders kunnen oefenen met simulatie- of demo-accounts, waardoor ze hun strategieën kunnen testen en verfijnen voordat ze live gaan handelen.
 4. Geleidelijke toename van kapitaal en verantwoordelijkheden: Als traders succesvol zijn in hun trainingstraject, kunnen ze geleidelijk aan meer kapitaal krijgen om mee te handelen, evenals meer verantwoordelijkheden binnen de firma. Dit stelt hen in staat om hun handelsactiviteiten uit te breiden en hun carrière als professionele handelaar voort te zetten.

Toegang tot hoog startkapitaal en handelsplatforms

Bij de training bij prop firms krijg je toegang tot een hoog startkapitaal en geavanceerde handelsplatforms. Dit betekent dat je kunt handelen met aanzienlijke bedragen, waardoor je meer winstpotentieel hebt.

Daarnaast bieden de handelsplatforms krachtige tools en technologieën die je helpen bij het analyseren van de markt en het nemen van weloverwogen beslissingen. Met deze toegang tot kapitaal en platforms kun je je vaardigheden als trader verder ontwikkelen en groeien naar professioneel niveau.

Opleiding en coaching

Tijdens de training bij prop firms wordt er veel nadruk gelegd op opleiding en coaching. Proprietary trading is een complex vak en vereist gedegen kennis en vaardigheden. Daarom bieden prop firms uitgebreide trainingsprogramma’s aan om handelaren van beginner tot professional te begeleiden.

Deze programma’s omvatten onder andere theoretische lessen, praktijkervaring en persoonlijke coaching.

De opleiding richt zich op het leren van de basisprincipes van handelen, het ontwikkelen van effectieve handelsstrategieën en het beheersen van risico’s. Trainers met ruime ervaring in de markt delen hun kennis en bieden begeleiding bij het nemen van beslissingen.

Ze helpen handelaren omgaan met de uitdagingen en valkuilen in de markt, zodat ze succesvol kunnen worden als proprietary traders. Daarnaast worden er vaak geavanceerde handelstools ter beschikking gesteld, zodat handelaren optimaal kunnen presteren.

Deze intensieve opleiding en coaching stelt handelaren in staat om zich snel te ontwikkelen en hun vaardigheden te verbeteren. Het doel is om hen voor te bereiden op het handelen met echt geld en verantwoordelijkheden binnen de prop firm.

Training bij Prop Firms

Van Beginner tot Professional: Het Trainingstraject

In het trainingsprogramma van prop firms leer je eerst de basisprincipes van handelen, gevolgd door de ontwikkeling van handelsstrategieën en risicobeheer. Je krijgt de kans om praktijkervaring op te doen met simulatie- en demo-accounts, waarna je geleidelijk aan meer kapitaal en verantwoordelijkheden krijgt toegewezen.

Leer de basisprincipes van handelen

Als beginner bij een prop firm is het van essentieel belang om de basisprincipes van handelen onder de knie te krijgen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten waar je je op moet richten:

 1. Fundamentele analyse: Leer hoe je economische gegevens en nieuwsberichten kunt analyseren om trends en kansen op de markt te identificeren.
 2. Technische analyse: Bestudeer grafieken, indicatoren en prijsbewegingen om prijspatronen en trendomkeringen te herkennen.
 3. Risicobeheer: Leer hoe je jouw kapitaal kunt beschermen door het beheren van risico’s en het instellen van stop-loss niveaus.
 4. Orderuitvoering: Begrijp hoe je orders plaatst, wijzigt of annuleert op het handelsplatform van de prop firm.
 5. Handelspsychologie: Ontwikkel een sterke mindset en leer emoties onder controle te houden tijdens het handelen.
 6. Money management: Leer hoe je jouw kapitaal efficiënt kunt beheren door middel van positie-sizing, hefboomwerking en winstdoelen.
 7. Handelsstrategieën: Oefen met verschillende strategieën zoals swing trading, day trading of scalping om jouw eigen stijl te ontwikkelen.
 8. Backtesting: Test jouw handelsstrategieën aan de hand van historische gegevens om hun winstgevendheid te evalueren.
 9. Demo-accounts: Maak gebruik van demo-accounts om in een realistische maar risicovrije omgeving ervaring op te doen met echte marktomstandigheden.
 10. Ondersteuning en feedback: Profiteer van de professionele coaching en feedback van ervaren handelaren bij de prop firm om jouw vaardigheden verder te ontwikkelen.

Ontwikkeling van handelsstrategieën en risicobeheer

Bij het trainen bij prop firms gaat de ontwikkeling van handelsstrategieën en risicobeheer hand in hand. Hier is een overzicht van hoe dit proces verloopt:

 1. Ik begin met het leren en begrijpen van verschillende handelsstrategieën, zoals trendvolgende strategieën, scalping of breakout trading.
 2. Vervolgens pas ik deze strategieën toe op demo – accounts om ze in de praktijk te testen zonder echt kapitaal te riskeren.
 3. Tijdens mijn training krijg ik feedback en begeleiding van ervaren professionals bij prop firms om mijn strategieën verder te verbeteren.
 4. Naarmate ik meer ervaring opdoe, leer ik ook hoe ik risico’s kan beheren en mijn posities effectief kan beschermen tegen grote verliezen.
 5. Ik word aangemoedigd om journalen bij te houden van mijn trades, zodat ik mijn prestaties kan analyseren en verbeterpunten kan identificeren.
 6. Tijdens de training krijg ik ook toegang tot geavanceerde technische analyse tools en indicatoren die me kunnen helpen bij het identificeren van winstgevende handelsmogelijkheden.
 7. Het ontwikkelen van een consistente winstgevende strategie en effectief risicobeheer zijn cruciaal voor succes als professional bij prop firms.

Praktijkervaring opdoen met simulatie- en demo-accounts

Tijdens de training bij prop firms krijg je de kans om praktijkervaring op te doen met simulatie- en demo-accounts. Dit stelt beginnende traders in staat om te leren handelen zonder dat ze meteen risico lopen met echt geld.

Je kunt verschillende handelsstrategieën uitproberen, marktanalyse doen en transacties uitvoeren, allemaal in een virtuele omgeving. De simulatie- en demo-accounts bieden een realistische handelservaring, waarbij je kunt oefenen en je vaardigheden kunt ontwikkelen zonder financiële consequenties.

Het geeft je de mogelijkheid om vertrouwd te raken met het handelen op een professioneel platform en om jezelf voor te bereiden op echte marktomstandigheden. Door meerdere keren te oefenen en jezelf te verbeteren, kun je steeds meer zelfvertrouwen opbouwen en je klaarstomen voor succes als professionele trader bij prop firms.

Geleidelijke toename van kapitaal en verantwoordelijkheden

Bij het trainen bij prop firms vindt er een geleidelijke toename plaats van kapitaal en verantwoordelijkheden. Als beginnende handelaar krijg je meestal toegang tot een bepaald startkapitaal om mee te handelen.

Naarmate je opleiding vordert en je meer ervaring opdoet, zal het kapitaal dat je ter beschikking krijgt, ook toenemen. Dit stelt je in staat om grotere posities in te nemen en potentieel meer winst te maken.

Naast de toename van kapitaal, neemt ook jouw verantwoordelijkheid toe. Je begint meestal met het handelen met een kleinere hoeveelheid geld op een bepaald marktsegment. Naarmate je vaardigheden en resultaten verbeteren, kan je de mogelijkheid krijgen om op meerdere markten te handelen en met grotere bedragen.

De geleidelijke toename van zowel kapitaal als verantwoordelijkheden zorgt ervoor dat je als handelaar stap voor stap kunt groeien en je vaardigheden kunt ontwikkelen. Het is een gestructureerd proces dat je helpt om consistent winstgevende handelsstrategieën te ontwikkelen en op de lange termijn succesvol te worden in proprietary trading.

Succesvol worden in Proprietary Trading

Om succesvol te worden in Proprietary Trading is het van essentieel belang om constant te blijven trainen en jezelf educatief bij te scholen. Het is ook belangrijk om actief te netwerken en samen te werken met andere professionals in de branche.

Door consistente winst te behalen en gestaag te groeien, ontstaan er mogelijkheden om door te groeien naar hogere functies binnen prop firms.

Constante training en educatie

Om succesvol te worden in proprietary trading is constante training en educatie essentieel. Als professional bij een prop firm is het belangrijk om voortdurend op de hoogte te blijven van nieuwe handelsstrategieën, markttrends en technologische ontwikkelingen.

Door regelmatige trainingssessies en workshops bij te wonen, blijf ik mijn handelsvaardigheden verfijnen en mijn kennis vergroten. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar nieuwe educatieve bronnen, zoals boeken, online cursussen en webinars, om mijn begrip van de markten en economische principes te verdiepen.

Door mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen, kan ik mijn prestaties verbeteren en consistente winst behalen in proprietary trading.

Netwerken en samenwerken met andere professionals

Netwerken en samenwerken met andere professionals is een essentieel onderdeel van het succes in de wereld van proprietary trading. Door contact te leggen met andere traders en professionals in de industrie, kunnen we waardevolle inzichten opdoen en nieuwe handelsstrategieën leren.

Samenwerking met anderen stelt ons ook in staat om te leren van elkaars successen en fouten, en om nieuwe kansen te identificeren. Het opbouwen van een solide netwerk kan ook leiden tot samenwerkingsverbanden en mogelijkheden om gezamenlijk te handelen.

Als professional bij een prop firma is het belangrijk om actief te zijn in de gemeenschap en relaties op te bouwen met andere professionals voor maximale groei en succes.

Het behalen van consistente winst en groei

Als je eenmaal de basisprincipes van handelen hebt geleerd en je handelsstrategieën hebt ontwikkeld, is het cruciaal om consistente winst en groei te realiseren in proprietary trading. Dit kan worden bereikt door voortdurende training en educatie, evenals door samen te werken en te netwerken met andere professionals in de branche.

Door constant bij te leren en op de hoogte te blijven van nieuwe trends en ontwikkelingen in de markt, kun je je handelsvaardigheden verbeteren en je kansen op succes vergroten. Het is ook belangrijk om gedisciplineerd te blijven en risicobeheer een prioriteit te maken.

Door consistent winstgevende handelsbeslissingen te nemen en verantwoorde risico’s te nemen, kun je je kapitaal laten groeien en je status als professionele handelaar bij prop firms verder versterken.

Mogelijkheden voor doorgroeien naar hogere functies

Als je eenmaal de training hebt voltooid bij een prop trading bedrijf en je hebt bewezen dat je succesvol bent in het handelen, zijn er talloze mogelijkheden om door te groeien naar hogere functies.

Deze kunnen variëren van het behalen van hogere winstpercentages en het vergroten van je handelskapitaal tot het krijgen van meer verantwoordelijkheden en het leiden van een team van traders.

Het is belangrijk om constant te blijven leren en te blijven groeien als handelaar, zodat je de vaardigheden kunt ontwikkelen die nodig zijn om op deze hogere niveaus te presteren. Door je netwerk uit te breiden, samen te werken met andere professionals en te streven naar consistente winst en groei, kun je de mogelijkheden voor doorgroeien naar hogere functies binnen de prop firm vergroten.

Meer lezen over forex met onze blogs over prop firms

Welkom bij onze verzameling artikelen over “Prop Firms“! Of je nu geïnteresseerd bent in het werken bij een Prop Firm, het begrijpen van hun structuur, het ontdekken van handelsstrategieën die worden gebruikt door Prop Firms, of het verkennen van de toekomstige trends binnen deze branche, wij hebben het allemaal.

In ons artikel over de “Structuur van een Prop Firm” nemen we je mee in de interne werking van deze bedrijven en leggen we uit hoe ze hun handelaren ondersteunen. Als je overweegt om bij een Prop Firm te gaan werken, bekijk dan ons artikel over “Werken bij een Prop Firm” waarin we de voordelen en uitdagingen van een carrière in deze sector bespreken.

Als je nieuwsgierig bent naar de verschillen tussen Prop Firms en beleggingsfirma’s, hebben we een artikel dat specifiek ingaat op dit onderwerp: “Prop Firms versus Beleggingsfirma’s“. Hierin vergelijken we de kenmerken, doelen en handelsbenaderingen van beide typen bedrijven.

Voor handelaren die ervoor kiezen om met een Prop Firm te handelen, bieden we inzicht in de “Risico’s van Prop Firms” en hoe je deze kunt beheren. We hebben ook een lijst samengesteld van “Top Prop Firms” die bekend staan om hun reputatie, ondersteuning en handelsmogelijkheden.

Binnen onze artikelen behandelen we ook onderwerpen als training, regelgeving, technologie en hoe “Geld verdienen met Prop Firms“. We willen je helpen bij het maken van weloverwogen keuzes bij het kiezen van een Prop Firm en het opbouwen van een succesvolle handelscarrière door het geven van “Handelsstrategieën voor Prop Firms

Ook leren we je hoe de training van prop firms werk in het artikel “Training bij Prop Firms”. Niet onbelangrijk is de “Regelgeving voor Prop Firms“. Wil je er nog dieper induiken? Dan kan je ook meer leren over de “Technologie in Prop Firms” en natuurlijk leren we je hoe je een prop firm kan kiezen in het artikel “Kiezen van een Prop Firm“.

Ben je benieuwd hoe de dag van een prop firm trader eruit ziet? Lees dan het artikel “Dag van een Prop Firm Trader“. Leer ook over de “Toekomstige trends in Prop Firms” en “wat de invloed is van prop firms is op de financiële markten“.

Wil je na het lezen van al deze blogs starten met een prop firm? Lees dan eerst hoe je jouw risico managed in “Risicomanagement binnen Prop Firms” en start met het “Backtesting in Prop Firms“. Ook is het raadzaam om daarna te leren over de vergoedingen in “Vergoedingsstructuren binnen Prop Firms” en de verschillende soorten trading die mogelijk is en welke juist niet in “Market Making en HFT bij Prop Firms

Dus duik in onze artikelen, volg de links naar specifieke onderwerpen die je interesseren en vergroot je kennis over Prop Firms. We wensen je veel succes bij het navigeren door deze boeiende wereld van handelsmogelijkheden!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een prop firm en hoe werkt de training?

Een prop firm, ofwel een handelsbedrijf, stelt handelaren in staat om met het kapitaal van het bedrijf te handelen. De training bij prop firms begint meestal met een intensieve educatieve fase waarin beginners worden opgeleid in verschillende handelsstrategieën en marktanalyse. Na het succesvol afronden van de training kunnen handelaren met echt geld gaan handelen.

2. Wat zijn de vereisten om deel te nemen aan de training bij een prop firm?

De vereisten kunnen verschillen per prop firm, maar over het algemeen kijken deze bedrijven naar vaardigheden zoals analytisch denken, risicobeheer, discipline en motivatie. Sommige prop firms kunnen ook technische kennis of ervaring met handelen vereisen.

3. Hoe lang duurt de training bij een prop firm?

De duur van de training bij een prop firm hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van de gebruikte handelsstrategieën en de individuele voortgang van de handelaar. Over het algemeen kan de training enkele weken tot enkele maanden duren.

4. Wat gebeurt er na het afronden van de training bij een prop firm?

Na het succesvol afronden van de training krijgen handelaren vaak toegang tot echt kapitaal om mee te handelen. Ze worden dan als professionals beschouwd en kunnen winst maken op basis van hun handelsactiviteiten. Het is echter belangrijk op te merken dat het behalen van winst niet gegarandeerd is en dat handelaren nog steeds risico’s moeten beheren.

» Referenties


1. Chaboud, A. P., Chiquoine, B., Hjalmarsson, E., & Vega, C. (2014). Rise of the machines: Algorithmic trading in the foreign exchange market. The Journal of Finance, 69(5),
https://www.jstor.org/stable/43612951

2. Drehmann, M., & Sushko, V. (2022, December 5). The global foreign exchange market in a higher-volatility environment. BIS Quarterly Review.
https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt2212f.htm

3. Gallo, C. (2014, July 20). The Forex Market in Practice: A Computing Approach for Automated Trading Strategies. International Journal of Economics and Management Sciences.
https://www.semanticscholar.org/paper/The-Forex-Market-in-Practice%3A-A-Computing-Approach-Gallo/0fead5f2309acb35956e93d8238059b1e6221a2d

4. Neely, C. J., & Weller, P. A. (2013, October). Lessons from the evolution of foreign exchange trading strategies. Journal of Banking & Finance, 37(10), 3783-3798.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426613002549

5. Segal, T. (2021, March 4). What is the best method of analysis for forex trading? Reviewed by Anderson, S., Fact checked by Perez, Y. [Webpage]. Investopedia.
https://www.investopedia.com/ask/answers/forex/best-method-of-forex-analysis.asp

» Referenties

Conclusie forex brokers 2023

Demian van Keken

Demian van Keken

Demian van Keken (1990), een gepassioneerde forex specialist met uitgebreide ervaring in de financiële markten, begon zijn reis in de forex-wereld uit interesse en heeft deze nu getransformeerd naar een diepe passie voor het begrijpen van de dynamiek van valutahandel. Door zijn grondige kennis van de forex-industrie en zijn toewijding aan anderen, heeft Demian vele individuen geholpen hun financiële doelen te bereiken. Of je nu een nieuwkomer bent in forex trading of een ervaren handelaar, Demian staat klaar om je te voorzien van de informatie en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Geniet van de waardevolle inzichten die hij deelt op dit platform. Voor vragen of assistentie, neem gerust contact op via info@besteforexbroker.nl of bel 033-2022144. Je kunt Demian ook volgen op LinkedIn. Meer ervaringen van Demian van Keken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *