In dit artikel

Renko Trading

Renko Trading: Een Unieke Benadering van Prijs Bewegingen

In dit artikel

Het interpreteren van prijsbewegingen in de handelswereld kan soms verwarrend en gecompliceerd zijn. Dit is een struggle waar ikzelf ook ooit voor stond, voordat ik de unieke benadering van Renko Trading ontdekte.

In dit artikel onthullen we hoe Renko grafieken u kunnen helpen prijsbewegingen op een eenvoudige en overzichtelijke manier te visualiseren. Duik mee in de wereld van Renko Trading, het zal uw handelsstrategie voor altijd veranderen!

Key takeaways:

Uit onze beste forex broker test voor 2023 is gekomen: IC Markets. Met de diverse account types, zeer lage spread en uitstekende klantenservice staat deze boven aan onze lijst.

Samenvatting

 • Renko Trading is een benadering van prijsbewegingen waarbij gebruik wordt gemaakt van Renko-grafieken, die een duidelijke en eenvoudige weergave van de markttrend bieden.
 • Renko – grafieken filteren ruis uit de markt en helpen handelaren zich te concentreren op belangrijke prijsbewegingen en trendomkeringen.
 • Met behulp van Renko – balken kunnen handelaren gemakkelijk de trend volgen en belangrijke niveaus identificeren zonder afgeleid te worden door tijdsgebaseerde grafieken.
 • Renko Trading biedt voordelen zoals een duidelijke weergave van de trend, het filteren van ruis uit de markt en het identificeren van belangrijke niveaus en omkeringen.

Wat is Renko Trading?

Renko Trading is een benadering van prijsbewegingen waarbij gebruik wordt gemaakt van Renko-grafieken, die een duidelijke en eenvoudige weergave van de markttrend bieden. Deze grafieken worden gecreëerd door alleen de prijsbewegingen weer te geven en tijd uit te sluiten, waardoor ruis in de markt wordt gefilterd en belangrijke niveaus en omkeringen gemakkelijker kunnen worden geïdentificeerd.

Uitleg van Renko-grafieken

Renko-grafieken vormen een unieke benadering in de wereld van de technische analyse. Ze zijn vernoemd naar het Japanse woord “renga”, wat “steen” betekent, en deze stenen vormen de basis van deze grafiek.

In plaats van de traditionele tijd-gebaseerde bars of candlesticks die we gewend zijn te zien op een handelsgrafiek, worden Renko-grafieken uitsluitend gebaseerd op prijsbewegingen.

Elke ‘steen’ op een Renko-grafiek vertegenwoordigt een vooraf gedefinieerde hoeveelheid prijsbeweging. Wanneer deze vooraf ingestelde beweging is bereikt, wordt er een nieuwe steen aan de grafiek toegevoegd.

Zo kun je een duidelijk en eenvoudig beeld krijgen van het algemene koersverloop, zonder dat je wordt afgeleid door minder significante prijsschommelingen. Deze manier van visualiseren helpt om focus te behouden op de belangrijkste prijsbewegingen en maakt trendanalyse veel eenvoudiger.

Hoe Renko-balken prijsbewegingen weergeven

Renko-balken zijn een unieke grafiekweergave die de prijsbewegingen op een eenvoudige en visuele manier laat zien. In tegenstelling tot traditionele grafieken, waarbij de tijd wordt weergegeven op de x-as, worden Renko-balken alleen gevormd wanneer er een significante prijsbeweging is.

Elke Renko-balk vertegenwoordigt een vast prijsbereik dat van tevoren is ingesteld. Bijvoorbeeld, als het prijsbereik is ingesteld op 10 pips, dan zal een nieuwe balk alleen worden getekend wanneer de prijs met 10 pips stijgt of daalt.

Dit betekent dat er geen tijdselement is in Renko-grafieken, wat het gemakkelijker maakt om trends en belangrijke niveaus te identificeren.

Renko-balken hebben twee mogelijke kleuren: groen en rood. Een groene balk wordt getekend als de prijs stijgt met het ingestelde prijsbereik, terwijl een rode balk wordt getekend als de prijs daalt met het ingestelde prijsbereik.

Door deze eenvoudige kleurcodering kunnen handelaren gemakkelijk de richting en kracht van prijsbewegingen observeren zonder afgeleid te worden door ruis of kleine schommelingen.

Renko Trading

Voordelen van Renko Trading

Renko Trading heeft verschillende voordelen. Allereerst biedt het een duidelijke weergave van de trend, waardoor handelaren gemakkelijker kunnen zien of de markt stijgt of daalt. Bovendien filtert Renko Trading ruis uit de markt, zodat handelaren zich kunnen concentreren op belangrijke prijsbewegingen.

Daarnaast is Renko Trading ook geschikt voor het identificeren van belangrijke niveaus en omkeringen, waardoor handelaren betere handelsbeslissingen kunnen nemen.

Duidelijke weergave van de trend

Renko Trading biedt een unieke benadering van prijsbewegingen met als een van de belangrijkste voordelen een duidelijke weergave van de trend. In tegenstelling tot traditionele grafieken, maakt Renko gebruik van steenachtige balken om prijsveranderingen weer te geven.

Elke balk vertegenwoordigt een vastgestelde prijsbeweging, ongeacht de tijdsduur. Dit elimineert de ruis en het lawaai dat vaak voorkomt in andere grafieken, waardoor het gemakkelijker wordt om de trend te visualiseren en te interpreteren.

De duidelijke weergave van de trend stelt handelaren in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en effectiever te handelen op basis van het koersverloop. Door zich te concentreren op de trend kunnen handelaren winstgevende transacties identificeren en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Filtert ruis uit de markt

Renko Trading is een unieke benadering van prijsbewegingen die ruis uit de markt filtert. Met behulp van Renko-grafieken wordt de prijsbeweging weergegeven door middel van balken in plaats van candlesticks of bars.

Deze balken worden gevormd op basis van een vaste prijsafstand, in plaats van op basis van tijd, waardoor ze een duidelijkere weergave geven van de trend. Door de ruis uit de markt te filteren, kunnen handelaren gemakkelijker belangrijke niveaus en omkeringen identificeren, wat kan leiden tot meer nauwkeurige en winstgevende transacties.

Het gebruik van Renko-grafieken in uw handelsstrategie kan u helpen om een beter inzicht te krijgen in de prijsbewegingen en u een voorsprong te geven bij het handelen.

Geschikt voor het identificeren van belangrijke niveaus en omkeringen

Renko Trading is een ideale benadering voor het identificeren van belangrijke niveaus en omkeringen in de markt. Door gebruik te maken van Renko-grafieken, kunnen handelaren gemakkelijk trendomkeringen en niveaus van ondersteuning en weerstand waarnemen.

In tegenstelling tot traditionele grafieken filteren Renko-balken ruis uit de markt, waardoor de handelaar zich kan concentreren op de belangrijkste prijsbewegingen. De duidelijke weergave van de trend helpt handelaren om handelssignalen beter te begrijpen en te interpreteren.

Met Renko Trading kunnen handelaren belangrijke niveaus en omkeringen gemakkelijk identificeren, wat hen een strategisch voordeel geeft bij het nemen van beslissingen over hun transacties. Het is een krachtig hulpmiddel dat de analyse van prijsbewegingen vereenvoudigt en de effectiviteit van handelsbeslissingen vergroot.

Hoe te handelen met Renko-grafieken

Om te handelen met Renko-grafieken, moet je eerst de handelsrichting bepalen op basis van de Renko-patroonformaties. Daarnaast is het belangrijk om stop loss- en take profit-niveaus te gebruiken en technische indicatoren toe te passen binnen Renko Trading.

Bepalen van de handelsrichting op basis van Renko-patroonformaties

Het bepalen van de handelsrichting op basis van Renko-patroonformaties is een belangrijk onderdeel van Renko Trading. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 • Analyseer de Renko – grafiek en zoek naar duidelijke patronen zoals hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten voor een uptrend, of lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten voor een downtrend.
 • Let op prijsactie signalen zoals dubbele toppen, dubbele bodems, trendlijnen en ondersteuning / weerstandsniveaus die kunnen helpen bij het bevestigen van de handelsrichting.
 • Identificeer belangrijke ommekeerpunten door te kijken naar patronen zoals trendomkering, kop-en-schouderformaties of driehoeken op de Renko-grafiek.
 • Gebruik technische indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden, oscillatoren of momentumindicatoren om extra bevestigingen te verkrijgen over de handelsrichting.
 • Plaats vervolgens transacties in overeenstemming met de vastgestelde handelsrichting, waarbij u stop loss niveaus instelt om uw verliezen te beperken en take profit niveaus om winsten veilig te stellen.

Gebruik van stop loss en take profit niveaus

Als professionele Renko Trader is het belangrijk om gebruik te maken van stop loss en take profit niveaus om je transacties te beheren. Hier zijn enkele tips voor het effectief gebruiken van deze niveaus:

 1. Plaats een stop loss niveau: Een stop loss niveau is het punt waarop je bereid bent om verlies te accepteren als de markt tegen je positie beweegt. Het is essentieel om een stop loss niveau te hebben, omdat dit je beschermt tegen grote verliezen en ervoor zorgt dat je emoties niet de overhand nemen bij het nemen van beslissingen.
 2. Bepaal je take profit niveau: Een take profit niveau is het punt waarop je bereid bent om winst te nemen als de markt in jouw voordeel beweegt. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen bij het bepalen van je take profit niveau. Dit kan gebaseerd zijn op technische analyse, zoals weerstands- of steunniveaus, of op basis van andere strategieën die je hanteert.
 3. Verplaats je stop loss naar break-even: Zodra de prijs in jouw voordeel beweegt, kun je ervoor kiezen om je stop loss naar break-even (het punt waarop geen verlies wordt geleden) te verplaatsen. Op deze manier minimaliseer je het risico en vergroot je de kans op winst.
 4. Pas de niveaus aan op basis van marktomstandigheden: De markt kan volatiel zijn en zich snel bewegen, daarom is het belangrijk om flexibel te zijn met je stop loss en take profit niveaus. Pas ze indien nodig aan op basis van de huidige marktomstandigheden en volg de prijsbewegingen nauwlettend.
 5. Wees consistent: Het is belangrijk om consistent te zijn bij het gebruik van stop loss en take profit niveaus. Door een vast plan te hebben en je eraan te houden, voorkom je impulsieve beslissingen die kunnen leiden tot verliezen.

Toepassen van technische indicatoren binnen Renko Trading

Binnen Renko Trading kunnen technische indicatoren worden toegepast om de handelsbeslissingen verder te ondersteunen. Deze indicatoren helpen bij het identificeren van mogelijke trendomkeringen, bevestigen van trendrichtingen en genereren van koopsignalen.

 1. Moving Averages (Voortschrijdende Gemiddelden): Deze indicator helpt bij het identificeren van de trendrichting door het berekenen van het gemiddelde prijsniveau over een bepaalde periode. Het kan worden gebruikt als signaal voor het openen of sluiten van posities.
 2. Bollinger Bands: Dit is een volatiliteitsindicator die twee banden boven en onder de voortschrijdende gemiddelden weergeeft. Het geeft aan wanneer de prijs overbought of oversold is en kan helpen bij het identificeren van mogelijke omkeringen.
 3. Relative Strength Index (RSI): De RSI meet de snelheid en verandering van prijsbewegingen en geeft aan wanneer een markt overgekocht of oversold is. Dit kan duiden op mogelijke omkeringen of consolidatieperiodes.
 4. MACD (Moving Average Convergence Divergence): Deze indicator vergelijkt twee voortschrijdende gemiddelden om trendomkeringen te identificeren. Het genereert koop- en verkoopsignalen op basis van de convergentie en divergentie tussen deze gemiddelden.

Tips voor succesvolle Renko Trading

Discipline en geduld zijn essentieel voor succesvolle Renko Trading. Risicobeheer is van groot belang om verliezen te beperken en winsten te maximaliseren. En vergeet niet om je handelsstrategieën te backtesten voor consistente resultaten.

Benieuwd naar meer? Lees verder en ontdek hoe je je handelsvaardigheden kunt verbeteren met Renko Trading.

Discipline en geduld

Als het gaat om Renko Trading, zijn discipline en geduld essentiële eigenschappen om succesvol te zijn. Discipline betekent het strikt volgen van je handelsplan en het vermijden van impulsieve beslissingen.

Het vereist ook het beheersen van je emoties en het niet laten beïnvloeden door angst of hebzucht. Geduld is even belangrijk, omdat handelen met Renko-grafieken tijd kan kosten. Je moet wachten op duidelijke handelssignalen en niet overhaast in een transactie springen.

Door discipline aan de dag te leggen en geduldig te blijven, vergroot je je kansen op winstgevende transacties en een succesvolle Renko-handelsstrategie.

Renko Trading

Risicobeheer

Een essentieel aspect van succesvolle Renko Trading is effectief risicobeheer. Als hooggespecialiseerde SEO-tekstschrijver begrijp ik het belang van het beschermen van kapitaal en het minimaliseren van verliezen.

Door strategieën toe te passen zoals het bepalen van de juiste stop loss- en take profit-niveaus, kunnen we onze risico’s beperken en potentiële winsten vergroten. Daarnaast kan het hanteren van strikte discipline en geduld bij het betreden en verlaten van transacties ons helpen om emotionele beslissingen te vermijden.

Het uitvoeren van betrouwbare backtests en het ontwikkelen van solide handelsstrategieën kunnen ook bijdragen aan effectief risicobeheer. Bij Renko Trading is het essentieel om ons bewust te zijn van de risico’s en deze op een gecontroleerde en verantwoorde manier aan te pakken.

Backtesting en handelsstrategieën

Als ervaren Renko-trader begrijp ik het belang van backtesting en het ontwikkelen van effectieve handelsstrategieën. Hier zijn enkele tips om u te helpen slagen in Renko Trading:

 1. Begin met backtesting: Neem de tijd om uw strategieën te testen op historische gegevens. Dit stelt u in staat om de winstgevendheid van uw strategie te evalueren en eventuele zwakke punten te identificeren.
 2. Kies een geschikte tijdsperiode: Afhankelijk van uw handelsstijl, bepaal of u zich richt op korte termijn of lange termijn transacties. Pas uw strategieën aan op basis van de gekozen tijdsperiode.
 3. Identificeer belangrijke niveaus: Gebruik Renko-grafieken om belangrijke steun- en weerstandsniveaus te identificeren. Deze niveaus kunnen dienen als instap- en uitstappunten voor uw transacties.
 4. Volg een duidelijke handelsplan: Stel een gedetailleerd handelsplan op dat aangeeft hoe u zult handelen, wanneer u posities inneemt, waar u uw stop loss- en take profit-niveaus instelt, en hoeveel kapitaal u per transactie riskeert.
 5. Blijf leren en aanpassen: De markten veranderen voortdurend, dus zorg ervoor dat u zich blijft ontwikkelen als trader. Leer nieuwe strategieën, pas uw bestaande strategieën aan indien nodig en houd uzelf op de hoogte van marktontwikkelingen.

Conclusie

Renko Trading is een innovatieve benadering van het analyseren van prijsbewegingen op de financiële markten. Met behulp van Renko-grafieken kunnen handelaren duidelijk en eenvoudig trends identificeren, ruis uit de markt filteren en belangrijke niveaus en omkeringen identificeren.

Door discipline, geduld en risicobeheer toe te passen, kunnen handelaren profiteren van deze unieke benadering van prijsbewegingen voor consistent succesvolle transacties. Ontdek vandaag nog hoe Renko Trading uw handelservaring kan verbeteren en uw winstgevendheid kan vergroten.

Meer over forex met onze blogs over Forex Strategieën

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in volatiliteit, raden we aan te beginnen met “Bollinger Bands Trading“, dat gebruik maakt van deze bekende tool om prijsniveaus en volatiliteit te beoordelen. Wilt u meer weten over trendbevestiging? Duik dan in “Moving Average Crossover Trading“.

“Renko Trading” en “Heiken Ashi Trading” bieden alternatieve benaderingen van prijsgrafieken, terwijl “ADX Trading” de kracht van een trend meet. Als u de ADX-indicator met andere hulpmiddelen wilt combineren, hebben we ook gedetailleerde gidsen over “ADX + MACD Trading” en “ADX + Stochastic Trading“.

Ontdek de mogelijkheden van momentum met onze artikelen over “Stochastic Oscillator Trading” en “RSI Trading“, of leer meer over trendinversies met “Parabolic SAR Trading“. Ga dieper in op geavanceerde technieken met onze stukken over “Elliott Wave Fibonacci Trading” en “Harmonic Trading“.

Gann Trading” biedt inzichten in de methoden van de legendarische handelaar W.D. Gann, terwijl “Pivot Point Trading” de belangrijke prijsniveaus in de spotlight zet. Ontdek de kracht van het identificeren van discrepanties tussen indicatoren en prijsbewegingen met “Divergence Convergence Trading“, en leer hoe u deze techniek kunt toepassen op de MACD met “MACD Divergence Trading“.

Range Expansion Trading” en “Multi-Timeframe Trading” bieden nieuwe manieren om marktstructuren te analyseren, en “Price Rejection Trading” focust op het identificeren van prijsniveaus waar de markt aarzelt om verder te bewegen.

Ten slotte, voor een meer psychologische benadering, bekijk onze gids over “Market Sentiment Trading“. Deze stijl van handelen neemt de algemene stemming van de markt in overweging bij het maken van handelsbeslissingen.

Of u nu een beginnende handelaar bent of een ervaren veteraan, onze blog heeft waardevolle inzichten te bieden. Ontdek onze uitgebreide artikelen en verbeter uw Forex trading vaardigheden vandaag nog! Ontdek ook high-frequency trading en arbitrage trading.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Renko Trading en hoe werkt het?

Renko Trading is een unieke benadering van het analyseren en handelen in financiële markten, waarbij de focus ligt op prijsbewegingen in plaats van tijdsgebonden grafieken. Het gebruikt Renko-grafieken, die bestaan uit blokken (Renko-bricks) die alleen worden gecreëerd wanneer de prijs een bepaald bedrag beweegt. Deze aanpak helpt handelaren om ruis te elimineren en zich te concentreren op significante prijsbewegingen.

2. Wat zijn de voordelen van Renko Trading?

Renko Trading heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het handelaren een duidelijkere weergave van prijsbewegingen door ruis te elimineren en zich te concentreren op significante trends. Ten tweede kunnen handelaren met Renko Trading gemakkelijker trends identificeren en potentiële handelsmogelijkheden herkennen. Bovendien kan het gebruik van Renko-grafieken helpen bij het verminderen van emotionele besluitvorming, omdat het zich richt op objectieve prijsniveaus.

3. Welke strategieën kunnen worden toegepast bij Renko Trading?

Bij Renko Trading kunnen verschillende strategieën worden toegepast, afhankelijk van de handelsdoelstellingen en de voorkeur van de handelaar. Enkele populaire strategieën zijn onder andere trendvolgende strategieën, waarbij handelaren proberen te profiteren van aanhoudende trends, en countertrend-strategieën, waarbij handelaren proberen in te spelen op omkeringen in de markt. Er zijn ook strategieën die gebruikmaken van indicator- en patroonherkenningstechnieken binnen Renko-grafieken.

4. Is Renko Trading geschikt voor beginners?

Renko Trading is over het algemeen meer geschikt voor gevorderde handelaren, omdat het een andere benadering van

» Referenties


1. Chaboud, A. P., Chiquoine, B., Hjalmarsson, E., & Vega, C. (2014). Rise of the machines: Algorithmic trading in the foreign exchange market. The Journal of Finance, 69(5),
https://www.jstor.org/stable/43612951

2. Drehmann, M., & Sushko, V. (2022, December 5). The global foreign exchange market in a higher-volatility environment. BIS Quarterly Review.
https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt2212f.htm

3. Gallo, C. (2014, July 20). The Forex Market in Practice: A Computing Approach for Automated Trading Strategies. International Journal of Economics and Management Sciences.
https://www.semanticscholar.org/paper/The-Forex-Market-in-Practice%3A-A-Computing-Approach-Gallo/0fead5f2309acb35956e93d8238059b1e6221a2d

4. Neely, C. J., & Weller, P. A. (2013, October). Lessons from the evolution of foreign exchange trading strategies. Journal of Banking & Finance, 37(10), 3783-3798.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426613002549

5. Segal, T. (2021, March 4). What is the best method of analysis for forex trading? Reviewed by Anderson, S., Fact checked by Perez, Y. [Webpage]. Investopedia.
https://www.investopedia.com/ask/answers/forex/best-method-of-forex-analysis.asp

» Referenties

Conclusie forex brokers 2023

Demian van Keken

Demian van Keken

Demian van Keken (1990), een gepassioneerde forex specialist met uitgebreide ervaring in de financiële markten, begon zijn reis in de forex-wereld uit interesse en heeft deze nu getransformeerd naar een diepe passie voor het begrijpen van de dynamiek van valutahandel. Door zijn grondige kennis van de forex-industrie en zijn toewijding aan anderen, heeft Demian vele individuen geholpen hun financiële doelen te bereiken. Of je nu een nieuwkomer bent in forex trading of een ervaren handelaar, Demian staat klaar om je te voorzien van de informatie en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Geniet van de waardevolle inzichten die hij deelt op dit platform. Voor vragen of assistentie, neem gerust contact op via info@besteforexbroker.nl of bel 033-2022144. Je kunt Demian ook volgen op LinkedIn. Meer ervaringen van Demian van Keken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *