In dit artikel

Price Channel Trading

Price Channel Trading: Het Navigeren van Markt Bewegingen

In dit artikel

Elke handelaar kent het probleem van het navigeren door onvoorspelbare marktbewegingen. Net als u hebben wij dit obstakel ondervonden en hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar effectieve oplossingen – zoals de Keltner Channel Indicator, een bewezen tool voor prijskanaalhandel.

In dit artikel laten we u zien hoe u deze indicator kunt gebruiken om betere handelsbeslissingen te nemen, trendomkeringen te identificeren en optimale handelsmogelijkheden te benutten. Bent u klaar om uw handelsstrategieën naar een hoger niveau te tillen?.

Key takeaways:

Uit onze beste forex broker test voor 2024 is gekomen: IC Markets. Met de diverse account types, zeer lage spread en uitstekende klantenservice staat deze boven aan onze lijst.

Samenvatting

 • De Keltner Channel Indicator is een technische analyse tool die handelaren helpt om marktvolatiliteit en prijstrends te begrijpen en potentiële handelsmogelijkheden te identificeren.
 • Het gebruik van de Keltner Channel Indicator kan leiden tot verbeterde handelsbeslissingen, doordat handelaren inzicht krijgen in de marktbewegingen en trends.
 • Het Keltner Channel Trading systeem kan helpen bij het identificeren van trendomkeringen, zodat handelaren kunnen anticiperen op mogelijke wijzigingen in de marktrichting en hun strategieën dienovereenkomstig kunnen aanpassen.

Keltner Channel Indicator uitleg

De Keltner Channel Indicator is een technische analyse tool die wordt gebruikt voor het meten van volatiliteit en het identificeren van potentiële handelsmogelijkheden op de markt.

Wat is de Keltner Channel Indicator?

De Keltner Channel Indicator is een technische tool die handelaren helpt om inzicht te krijgen in marktvolatiliteit en prijstrends. Dit instrument, ontwikkeld door Chester Keltner in de jaren 60, creëert kanalen rondom de prijsactie van een financieel instrument.

De kanalen worden gevormd door het berekenen van de gemiddelde ware range (ATR), een statistiek die de mate van prijsvolatiliteit weergeeft. Te midden van deze kanalen kunnen handelaren potentiële koop- en verkoopsignalen identificeren.

Werken met de Keltner Channel Indicator vereist een grondige technische analyse, maar eenmaal onder de knie, kan het een waardevolle aanvulling zijn op uw handelsstrategieën.

Price Channel Trading

Werking van de Keltner Channel Indicator

De Keltner Channel Indicator is een technische analyse tool die wordt gebruikt om de volatiliteit van de markt te meten en om potentiële koop- en verkoopsignalen te identificeren. Het werkt door middel van het berekenen van de gemiddelde True Range (ATR) van een bepaalde periode, wat de volatiliteit weergeeft.

Vervolgens worden er bands boven en onder een voortschrijdend gemiddelde geplaatst, op basis van het berekende ATR-niveau. Deze bands vormen het prijskanaal waarbinnen de prijs zich meestal beweegt.

De Keltner Channel Indicator is vooral handig bij trendvolgende strategieën, aangezien het de handelaar in staat stelt om te zien wanneer de prijs buiten het verwachte bereik valt. Als de prijs boven de bovenste band komt, kan dit een signaal zijn om short te gaan, terwijl als de prijs onder de onderste band komt, dit een signaal kan zijn om long te gaan.

Het Navigeren van Markt Bewegingen met de Keltner Channel Indicator

De Keltner Channel Indicator kan effectief worden gebruikt om marktbewegingen te navigeren.

Hoe de Keltner Channel Indicator te gebruiken voor het navigeren van marktbewegingen

Als trader kun je de Keltner Channel Indicator gebruiken om marktbewegingen te navigeren en winstgevende handelsbeslissingen te nemen. Hier zijn enkele stappen om de indicator effectief toe te passen:

 • Bepaal de trendrichting: Gebruik de Keltner Channel om de trendrichting van een markt te bepalen. Als de prijs zich boven het bovenste kanaal bevindt, is er een bullish trend, terwijl een prijs onder het onderste kanaal duidt op een bearish trend.
 • Identificeer pullbacks: Zodra je de trendrichting hebt vastgesteld, zoek je naar pullbacks binnen die trend. Een pullback is wanneer de prijs tijdelijk tegen de trend in beweegt voordat deze weer in lijn komt met de hoofdtrend.
 • Zoek naar koop-/verkoopsignalen: Gebruik de Keltner Channel om potentiële koop-/verkoopsignalen te identificeren. Een koopsignaal wordt gegenereerd wanneer de prijs het onderste kanaal raakt of overschrijdt en vervolgens terugkeert naar het middenkanaal. Een verkoopsignaal wordt gegenereerd wanneer de prijs het bovenste kanaal raakt of overschrijdt en vervolgens terugkeert naar het middenkanaal.
 • Plaats orders en stel stop loss-niveaus in: Nadat je een koop-/verkoopsignaal hebt geïdentificeerd, plaats je een order en stel je stop loss-niveaus in om potentiële verliezen te beperken. De stop loss kan worden geplaatst net onder het onderste kanaal voor kooporders en net boven het bovenste kanaal voor verkooporders.
 • Bevestig met andere indicatoren: Hoewel de Keltner Channel een effectieve indicator is, kan het nuttig zijn om deze te bevestigen met andere technische indicatoren zoals trendlijnen, patronen en oscillators om een sterker handelssignaal te verkrijgen.

Keltner Channel Signalen en strategieën toepassen

Als u de Keltner Channel-indicator wilt gebruiken om marktbewegingen te navigeren, zijn hier enkele signalen en strategieën die u kunt toepassen:

 1. Breakout-handel: Identificeer een periode van consolidatie waarin de prijs binnen het Keltner-kanaal blijft. Wanneer de prijs uitbreekt boven of onder het kanaal, kunt u dit beschouwen als een signaal om in die richting te handelen.
 2. Trendhandel: Als de prijs consistent boven het midden van het Keltner-kanaal blijft, is dit een teken van een opwaartse trend. U kunt overwegen om longposities in te nemen zolang de prijs boven het midden blijft en stop-loss-orders onder het midden plaatst. Omgekeerd, als de prijs voornamelijk onder het midden blijft, is dit een teken van een neerwaartse trend en kunt u overwegen shortposities in te nemen met stop-loss-orders boven het midden.
 3. Volatiliteitshandel: Het Keltner-kanaal reageert op veranderingen in volatiliteit. Wanneer de banden worden samengedrukt en dicht bij elkaar liggen, geeft dit aan dat er sprake is van lage volatiliteit. Dit kan een signaal zijn dat er binnenkort een grote beweging komt. Houd deze periodes van lage volatiliteit in de gaten en bereid u voor op mogelijke doorbraken.
 4. Patroonherkenning: Combineer het gebruik van Keltner Channel met andere technische analysehulpmiddelen om patronen te identificeren. Bijvoorbeeld, wanneer de prijs een bullish vlagpatroon vormt en tegelijkertijd binnen het Keltner-kanaal blijft, kan dit een bevestiging zijn van een mogelijke opwaartse doorbraak.
 5. Stop-loss en take-profitniveaus vaststellen: Gebruik de bovenste en onderste banden van het Keltner-kanaal om stop-loss- en take-profitniveaus voor uw posities vast te stellen. Wanneer de prijs deze niveaus bereikt, kunt u overwegen uw positie te sluiten of winst te nemen.
 6. Filters toepassen: Gebruik andere technische indicatoren zoals de Moving Average Convergence Divergence (MACD) of Relative Strength Index (RSI) als filters om handelssignalen van het Keltner-kanaal te bevestigen voordat u beslissingen neemt.

Voordelen van Keltner Channel Trading Systemen

– Verbeterde handelsbeslissingen door gebruik te maken van de Keltner Channel-indicator.

– Identificatie van trendomkeringen met behulp van de Keltner Channel, wat resulteert in winstgevendere transacties.

– Handelsmogelijkheden kunnen worden geïdentificeerd en benut met behulp van de signalen en strategieën van de Keltner Channel.

Verbeterde handelsbeslissingen

Als je de Keltner Channel Trading systeem gebruikt, kun je profiteren van verbeterde handelsbeslissingen. Door te vertrouwen op de signalen van de Keltner Channel indicator kun je beter inzicht krijgen in de marktbewegingen en trends.

Dit stelt je in staat om op tijd en nauwkeurig te handelen, waardoor je winstgevende kansen kunt benutten en mogelijke verliezen kunt beperken. De Keltner Channel helpt je ook bij het identificeren van trendomkeringen, zodat je kunt anticiperen op mogelijke wijzigingen in de marktrichting.

Met deze waardevolle informatie kun je zelfverzekerder handelen en je strategieën optimaliseren. Kortom, het gebruik van het Keltner Channel Trading systeem kan je helpen om betere handelsbeslissingen te nemen en je algehele succes op de markt te vergroten.

Identificatie van trendomkeringen

Om succesvol te zijn in de prijskanaalhandel, is het van cruciaal belang om trendomkeringen tijdig en nauwkeurig te identificeren. Het Keltner Channel Trading-systeem biedt handelaren een effectieve tool om dergelijke omkeringen te detecteren.

Door gebruik te maken van technische analyse en het volgen van de Keltner Channel-indicator, kunnen handelaren patronen herkennen die wijzen op een verandering in de marktrichting. Dit stelt hen in staat om hun handelsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen en te profiteren van winstgevende kansen.

Met behulp van deze indicator kunnen handelaren met vertrouwen reageren op trendomkeringen en hun kansen op succes vergroten.

Handelsmogelijkheden met behulp van Keltner Channel

Ik ontdekte dat het gebruik van de Keltner Channel Indicator een aantal interessante handelsmogelijkheden biedt. Met behulp van dit handelssysteem kunt u potentiële koop- en verkoopsignalen identificeren op basis van de bewegingen van de prijs binnen het kanaal.

Wanneer de prijs boven de bovenste band stijgt, kan dit een koopsignaal zijn, terwijl een prijsdaling onder de onderste band een verkoopsignaal kan zijn. Het volgen van deze signalen kan u helpen om gunstige instap- en uitstapmomenten te vinden tijdens het handelen.

Bovendien kunnen traders ook gebruik maken van andere indicatoren, zoals trends, trendlijnen en breakouts, om hun analyse te verfijnen en nog meer handelsmogelijkheden te vinden. Door het combineren van verschillende technieken en strategieën kunnen handelaren profiteren van de vele mogelijkheden die het Keltner Channel Trading System biedt.

Het optimaliseren van Keltner Channel Trading

Om het Keltner Channel Trading te optimaliseren, moet je de Keltner Channel-indicator downloaden en toevoegen aan je handelsplatform. Pas vervolgens de instellingen van de Keltner Channel-indicator aan en pas verschillende trading-strategieën toe om praktische resultaten te behalen.

Keltner Channel-indicator downloaden en toevoegen aan handelsplatform

Als je interesse hebt in het gebruik van de Keltner Channel Indicator voor je handelsactiviteiten, is het belangrijk om te weten hoe je de indicator kunt downloaden en toevoegen aan je handelsplatform. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Ga naar de website van je handelsplatform en zoek naar de mogelijkheid om technische indicatoren toe te voegen.
 2. Zoek naar de Keltner Channel Indicator in de lijst met beschikbare indicatoren.
 3. Klik op “downloaden” of een vergelijkbare knop om de indicator naar je computer te downloaden.
 4. Open je handelsplatform en navigeer naar het gedeelte waar je indicatoren kunt toevoegen.
 5. Zoek naar de optie om een aangepaste indicator toe te voegen en selecteer daar de gedownloade Keltner Channel Indicator.
 6. Volg eventuele verdere instructies op het scherm om de indicator correct toe te voegen aan je handelsplatform.

Aanpassen van Keltner Channel-instellingen

Het aanpassen van de Keltner Channel-instellingen is essentieel om het indicator gereedschap optimaal te benutten. Hieronder volgen een aantal stappen om de instellingen aan te passen en uw handelsstrategieën verder te verfijnen:

 1. Pas de periode aan: De Keltner Channel-indicator maakt gebruik van een bepaalde periode om de gemiddelde prijsbewegingen en volatiliteit te berekenen. U kunt deze periode aanpassen aan uw voorkeur en handelsstijl. Experimenteer met verschillende perioden, bijvoorbeeld 20 of 50, om te zien welke het beste werkt voor uw specifieke marktomstandigheden.
 2. Stel de multiplier in: De Keltner Channel maakt gebruik van een multiplier om de breedte van het kanaal te bepalen. Dit kan ook worden aangepast aan uw voorkeur en risicotolerantie. Een hogere multiplier zal resulteren in bredere kanalen, terwijl een lagere multiplier smallere kanalen zal creëren.
 3. Test verschillende tijdsframes: Het is belangrijk om verschillende tijdsframes te testen bij het aanpassen van de Keltner Channel-instellingen. Sommige handelaren vinden het nuttig om zowel kortetermijn- als langetermijnkanalen in hun analyse op te nemen, om zo een breder perspectief op de marktbewegingen te krijgen.
 4. Controleer en pas regelmatig aan: Marktcondities kunnen snel veranderen, daarom is het belangrijk om regelmatig uw Keltner Channel-instellingen te controleren en aan te passen indien nodig. Blijf alert op veranderingen in volatiliteit en pas uw instellingen en strategieën dienovereenkomstig aan.
Price Channel Trading

Praktische toepassing van Keltner Channel Trading-strategieën

Als het gaat om het toepassen van Keltner Channel Trading-strategieën, zijn er verschillende praktische benaderingen die kunnen worden gevolgd. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Identificeer momentum: Gebruik de Keltner Channel-indicator om het momentum van een bepaalde markt te evalueren. Houd rekening met de afstand tussen de bovenste en onderste banden van het kanaal, evenals de volatiliteit van de prijsbewegingen.
 2. Bevestig trendomkeringen: Wanneer de prijs breekt boven of onder de Keltner Channel-banden, kan dit een signaal zijn dat er mogelijk een trendomkering plaatsvindt. Het is belangrijk om andere technische indicatoren en signalen te gebruiken om deze potentiële trendomkering te bevestigen voordat u handelsbeslissingen neemt.
 3. Gebruik stop-loss en take-profit niveaus: Stel duidelijke stop-loss- en take-profit-niveaus in op basis van uw handelsplan en risicobereidheid. Deze niveaus kunnen worden gebaseerd op steun- en weerstandsniveaus, evenals andere technische indicatoren die relevant zijn voor uw handelsstrategie.
 4. Pas risicobeheer toe: Handelen met een solide risicobeheerstrategie is essentieel bij het toepassen van Keltner Channel Trading-strategieën. Stel limieten voor uw maximale verlies per transactie en zorg ervoor dat uw positiegrootte in overeenstemming is met uw risicotolerantie.
 5. Pas aan uw handelsstijl: Er zijn verschillende benaderingen om Keltner Channel Trading-strategieën toe te passen, dus het is belangrijk om uw handelsstijl aan te passen aan wat voor u het beste werkt. Dit kan onder meer intraday-handel, swinghandel of lange termijn investeringen omvatten.
 6. Blijf op de hoogte van marktnieuws en gebeurtenissen: Houd rekening met belangrijke economische aankondigingen, bedrijfsresultaten en andere marktgerelateerde gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op de prijsbewegingen en volatiliteit. Dit kan u helpen bij het nemen van weloverwogen handelsbeslissingen.

Conclusie

In dit artikel hebben we de Keltner Channel Indicator verkend en hoe deze kan worden gebruikt om marktbewegingen te navigeren. Het gebruik van dit handelssysteem biedt talloze voordelen, zoals het verbeteren van handelsbeslissingen en het identificeren van trendomkeringen.

Door het optimaliseren van Keltner Channel Trading met behulp van praktische strategieën en aanpassingen, kunnen handelaren hun succes vergroten. Kortom, prijskanaalhandel is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die de marktbewegingen wil begrijpen en erop wil inspelen.

Meer over forex met onze blogs over Forex Strategieën

Begin met de basisprincipes van “Price Action Trading“, waarbij we de fijne kneepjes van het interpreteren van ruwe prijsbewegingen ontrafelen. Dan kunt u zich verdiepen in “Divergence Trading“, dat zich richt op discrepanties tussen prijsbewegingen en technische indicatoren.

Ontdek de kracht van “Volume Spread Analysis“, dat traders helpt om de relatie tussen prijsbewegingen en handelsvolume te begrijpen. Of duik in de wereld van “Ichimoku Trading“, een technische analyse tool die een breed overzicht van de markt biedt. En als u geïnteresseerd bent in patronen die verband houden met specifieke tijden van het jaar, biedt “Seasonality Trading” een fascinerend inzicht.

Bent u geïnteresseerd in defensieve strategieën? “Hedging in Forex” legt uit hoe u uw handelsrisico’s kunt beperken door tegengestelde posities in te nemen. Daarnaast kunt u leren over “Correlation Trading“, dat het gebruik van samenhangende valutaparen benadrukt om uw handelsprestaties te optimaliseren.

Verken de innerlijke werking van “Order Flow Trading“, dat focust op het werkelijke volume van koop- en verkooporders op de markt, en “Arbitrage Trading“, dat winst maakt door gebruik te maken van prijsverschillen op verschillende markten. Voor de meer avontuurlijke traders hebben we ook een gids over “Statistical Arbitrage Trading“, een complexe kwantitatieve handelsstrategie.

Daarnaast hebben we gedetailleerde artikelen over talloze specifieke technische strategieën zoals “Price Channel Trading”, “Candlestick Trading“, “Support and Resistance Trading“, en “Market Profile Trading“. Verbeter uw trend-spotting vaardigheden met “Momentum Trading“, of leer hoe u volatiliteit kunt meten en inspelen met “Bollinger Bands Trading“.

Vervolgens kunt u uw kennis verder uitbreiden met onze artikelen over “Moving Average Crossover Trading“, “Renko Trading“, “Heiken Ashi Trading“, en “ADX Trading“. Al deze technieken kunnen waardevolle toevoegingen zijn aan uw Forex trading toolkit. Ontdek nu onze uitgebreide Forex blog om uw handelsvaardigheden te verbeteren!

Veelgestelde Vragen

1. Wat is price channel trading en hoe werkt het?

Price channel trading is een technische analyse strategie waarbij traders proberen te profiteren van de marktbewegingen binnen een bepaald prijskanaal. Het kanaal wordt gemaakt door het verbinden van de hoogste hoogtepunten en laagste dieptepunten van een grafiek. Traders kopen wanneer de prijs het onderste niveau van het kanaal bereikt en verkopen wanneer de prijs het bovenste niveau raakt.

2. Hoe kan ik marktbewegingen navigeren met price channel trading?

Om marktbewegingen te navigeren met price channel trading, moet u eerst de hoogste hoogtepunten en laagste dieptepunten van een grafiek identificeren. Dit helpt u bij het creëren van het prijskanaal. Vervolgens kunt u potentieel instap- en uitstappunten bepalen op basis van de bewegingen binnen het kanaal. Het is belangrijk om ook andere indicatoren en analysemethoden te gebruiken om uw handelsbeslissingen te bevestigen.

3. Wat zijn de voordelen van price channel trading?

Enkele voordelen van price channel trading zijn dat het traders in staat stelt om trends binnen een prijskanaal te identificeren, wat kan leiden tot nauwkeurigere handelsbeslissingen. Het helpt ook bij het bepalen van potentiële instap- en uitstappunten, waardoor traders mogelijk winstgevende transacties kunnen doen. Bovendien kan het gebruik van price channel trading helpen bij het beperken van risico’s, omdat traders kunnen handelen binnen een bepaald bereik in plaats van te speculeren op grote prijsbewegingen.

4. Zijn er risico’s verbonden aan price channel trading?

Ja, er zijn risico’s verbonden aan price channel trading, zoals bij elke vorm van handelen. Het is belangrijk dat traders begrijpen dat markten onvoorspelbaar kunnen zijn en dat prijs

» Referenties


1. Chaboud, A. P., Chiquoine, B., Hjalmarsson, E., & Vega, C. (2014). Rise of the machines: Algorithmic trading in the foreign exchange market. The Journal of Finance, 69(5),
https://www.jstor.org/stable/43612951

2. Drehmann, M., & Sushko, V. (2022, December 5). The global foreign exchange market in a higher-volatility environment. BIS Quarterly Review.
https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt2212f.htm

3. Gallo, C. (2014, July 20). The Forex Market in Practice: A Computing Approach for Automated Trading Strategies. International Journal of Economics and Management Sciences.
https://www.semanticscholar.org/paper/The-Forex-Market-in-Practice%3A-A-Computing-Approach-Gallo/0fead5f2309acb35956e93d8238059b1e6221a2d

4. Neely, C. J., & Weller, P. A. (2013, October). Lessons from the evolution of foreign exchange trading strategies. Journal of Banking & Finance, 37(10), 3783-3798.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426613002549

5. Segal, T. (2021, March 4). What is the best method of analysis for forex trading? Reviewed by Anderson, S., Fact checked by Perez, Y. [Webpage]. Investopedia.
https://www.investopedia.com/ask/answers/forex/best-method-of-forex-analysis.asp

» Referenties

Conclusie forex brokers 2024

Picture of Demian van Keken

Demian van Keken

Demian van Keken (1990), een gepassioneerde forex specialist met uitgebreide ervaring in de financiële markten, begon zijn reis in de forex-wereld uit interesse en heeft deze nu getransformeerd naar een diepe passie voor het begrijpen van de dynamiek van valutahandel. Door zijn grondige kennis van de forex-industrie en zijn toewijding aan anderen, heeft Demian vele individuen geholpen hun financiële doelen te bereiken. Of je nu een nieuwkomer bent in forex trading of een ervaren handelaar, Demian staat klaar om je te voorzien van de informatie en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Geniet van de waardevolle inzichten die hij deelt op dit platform. Voor vragen of assistentie, neem gerust contact op via info@besteforexbroker.nl of bel 033-2022144. Je kunt Demian ook volgen op LinkedIn.Meer ervaringen van Demian van Keken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *