In dit artikel

Bears Power

Bears Power: Begrijpen en Handelen met de Kracht van de Bears

In dit artikel

Handelen in een bearmarkt kan voelen als het navigeren door een woeste zee. Ik begrijp deze strijd uit eigen ervaring en heb uitgebreid onderzoek gedaan om de beste strategieën voor succes te vinden.

In dit artikel zullen we de kracht van de Bears ontdekken, begrijpen hoe deze te gebruiken om de juiste handelsbeslissingen te nemen en het maximale uit je beleggingen te halen. Lees verder voor een nieuwe kijk op beleggen in berenmarkten.

Key takeaways:

Uit onze beste forex broker test voor 2024 is gekomen: IC Markets. Met de diverse account types, zeer lage spread en uitstekende klantenservice staat deze boven aan onze lijst.

Samenvatting

 • De kracht van de beren verwijst naar de dominante neerwaartse druk op de markt, waarbij verkopers de overhand hebben en prijzen dalen.
 • De Bear Power indicator is een essentieel hulpmiddel om de onderliggende kracht van beren in de markt te begrijpen en kan helpen bij het identificeren van bearish trends en het nemen van shortposities.
 • Het combineren van technische analyse, risicobeheer en het volgen van marktnieuws kan het handelen met de kracht van beren effectiever maken en kansen op winstgevende trades vergroten.

Wat is de Kracht van de Bears?

De kracht van de bears verwijst naar de dominante neerwaartse druk in de markt, waarbij verkopers de overhand hebben en prijzen dalen.

Begrijpen van de bear power indicator

De kracht van de Bears, ook wel bekend als de Bear Power indicator, is een essentieel hulpmiddel om de onderliggende kracht van de beren in de markt te begrijpen. Het biedt een diepgaande blik op het niveau van de verkoopdruk in de markt.

De Bear Power indicator werd ontwikkeld door Dr. Alexander Elder en maakt deel uit van zijn beroemde ElderRay-index. Deze indicator berekent het verschil tussen de laagste prijs van de dag en het exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) over een bepaald tijdsbestek.

Een positieve waarde wijst op bullish kracht, wat betekent dat het laagste punt van de dag hoger is dan het EMA, terwijl een negatieve waarde wijst op bearish kracht, wat suggereert dat het laagste punt van de dag lager is dan het EMA.

Essentieel is dat de Bear Power indicator je helpt te begrijpen wanneer beren hun maximale verkoopkracht bereiken, waardoor je effectiever kunt handelen door rekening te houden met deze belangrijke marktdynamiek.

Handelen met de bear power indicator

Als ervaren handelaar begrijp ik het belang van het gebruik van indicatoren om de markttrends te analyseren en de juiste beslissingen te nemen. Een van de krachtigste indicatoren die ik regelmatig gebruik, is de bear power indicator. Met deze indicator kan ik de huidige verkoopdruk meten en potentiële bearish trends identificeren. Hier zijn een aantal manieren waarop ik handel met behulp van de bear power indicator:

 1. Het identificeren van bearish trends: Door te kijken naar de bear power indicator kan ik zien of er sprake is van een sterke neerwaartse druk in de markt. Als de bear power indicator negatief is en blijft dalen, geeft dit aan dat er een sterke berenmarkt aanwezig is en dat er waarschijnlijk verdere prijsdalingen zullen volgen.
 2. Het nemen van shortposities: Zodra ik een bearish trend heb geïdentificeerd met behulp van de bear power indicator, ga ik op zoek naar mogelijkheden om shortposities in te nemen. Dit betekent dat ik wed op een verdere prijsdaling door bijvoorbeeld aandelen of andere financiële instrumenten te verkopen die ik niet bezit.
 3. Technische analyse en candlestickpatronen: Naast het gebruik van de bear power indicator, vertrouw ik ook op technische analyse en candlestickpatronen om mijn handelsbeslissingen te ondersteunen. Ik kijk naar prijsbewegingen en patronen zoals doji’s, engulfing patronen en shooting stars om keerpunten in de markt te identificeren.
 4. Gebruik van stop loss en take profit niveaus: Om mijn handelsrisico te beperken en winst te maximaliseren, stel ik altijd stop loss en take profit niveaus in bij het plaatsen van mijn trades. Dit helpt me om mijn emoties onder controle te houden en ervoor te zorgen dat ik niet te lang aan een verliesgevende positie vasthoud of winsten laat wegglippen.
 5. Het volgen van marktnieuws en economische indicatoren: Hoewel de bear power indicator een krachtige tool is, combineer ik deze ook met het volgen van marktnieuws en economische indicatoren om een compleet beeld van de markt te krijgen. Ik houd rekening met belangrijke gebeurtenissen zoals rentebesluiten, bedrijfsresultaten en geopolitieke ontwikkelingen die invloed kunnen hebben op de markttrends.

Het belang van de Kracht van de Bears in de Handel

De kracht van de beren in de handel is van groot belang omdat het ons in staat stelt bearish trends te identificeren en strategisch shortposities in te nemen.

Het identificeren van bearish trends

Om succesvol te handelen met de kracht van de Bears, is het essentieel om bearish trends te kunnen identificeren. Een bearish trend wordt gekenmerkt door dalende prijzen en een algemeen pessimisme op de markt.

Om deze trends te identificeren, moet ik kijken naar de prijsactie en technische analyse. Door het bestuderen van grafieken en het gebruik van indicatoren zoals het Exponentieel Voortschrijdend Gemiddelde (EMA) en de ElderRay index, kan ik patronen herkennen die aangeven dat de markt bearish is.

Het is belangrijk om niet alleen naar individuele candlesticks te kijken, maar ook naar het grotere plaatje. Door het herkennen van bearish trends kan ik beter handelen en profiteren van dalende markten.

Het nemen van shortposities

Als handelaar is het belangrijk om te begrijpen hoe je shortposities kunt innemen om te profiteren van de kracht van de bears. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Identificeer bearish trends en marktsignalen.
 • Zoek naar patronen zoals dalende prijsactie, lagere hoogtepunten en dalingen onder ondersteuningsniveaus.
 • Gebruik technische analyse-indicatoren zoals de ElderRay-index, RSI en MACD om bevestiging te krijgen van de bearish trend.
 • Plaats shortposities door CFD’s (Contract for Difference) of andere derivateninstrumenten zoals opties of futures te gebruiken.
 • Overweeg het gebruik van stop loss – niveaus om verliezen te beperken als de markt onverwachts bullish wordt.
 • Bepaal het take profit – niveau op basis van uw winstdoelen en wees bereid om uw positie te sluiten wanneer uw doel is bereikt.

Strategieën voor het Handelen met de Kracht van de Bears

– Gebruik technische analyse om bearish trends te identificeren en candlestickpatronen te herkennen.

– Plaats stop loss en take profit niveaus om winst te beschermen en verliezen te beperken bij handelen met de bear power indicator.

– Pas risicobeheer en money management principes toe om de kracht van de bears optimaal te benutten.

– Blijf op de hoogte van marktnieuws en economische indicatoren om je handelsbeslissingen te informeren bij het handelen met de kracht van de bears.

Technische analyse en candlestickpatronen

Technische analyse en candlestickpatronen zijn twee essentiële onderdelen van het begrijpen en handelen met de Kracht van de Bears. Bij technische analyse wordt gekeken naar historische prijsbewegingen en volume om toekomstige trends te voorspellen.

Candlestickpatronen zijn grafische weergaven van deze prijsbewegingen en kunnen informatie geven over mogelijke trendomkeringen. Door technische analyse te combineren met het lezen van candlestickpatronen, kunnen handelaren beter inzicht krijgen in de marktbewegingen en mogelijke keerpunten identificeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het gebruik van technische analyse en candlestickpatronen geen garantie is voor succes, maar het kan wel helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen bij het handelen met de Kracht van de Bears.

Gebruik van stop loss en take profit niveaus

Het gebruik van stop loss en take profit niveaus is een essentieel onderdeel van handelen met de kracht van de bears. Door het instellen van deze niveaus kun je jezelf beschermen tegen grote verliezen en tegelijkertijd winstdoelen stellen.

 1. Stop loss-niveau: Stel een stop loss-niveau in dat past bij jouw risicotolerantie. Dit is het punt waarop je bereid bent om je verlies te nemen en de positie te sluiten. Het helpt voorkomen dat kleine verliezen uitgroeien tot grote verliezen.
 2. Take profit niveau: Stel ook een take profit-niveau in om winsten veilig te stellen. Dit is het punt waarop je bereid bent om de positie te sluiten en de behaalde winst vast te leggen. Het helpt voorkomen dat gemaakte winst weer wordt verloren.
 3. Ruimte voor beweging: Houd rekening met volatiliteit en prijsbewegingen bij het bepalen van de afstand tussen je stop loss- en take profit-niveaus. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor normale fluctuaties, maar houd ook rekening met mogelijke grote schommelingen.
 4. Aanpassen aan de marktomstandigheden: Blijf alert op markttrends en pas indien nodig je stop loss- en take profit-niveaus aan. Als de trend zich tegen je keert, kun je overwegen je stop loss-niveau aan te passen of de positie eerder te sluiten om verdere verliezen te beperken.
 5. Discipline en consistentie: Het is belangrijk om consistent te zijn in het gebruik van stop loss en take profit-niveaus. Laat emoties niet de overhand nemen en volg je vooraf bepaalde niveaus, zelfs als de markt volatiel is.

Het maximaliseren van de Kracht van de Bears

Risicobeheer en moneymanagement zijn essentieel om de kracht van de beren optimaal te benutten.

Risicobeheer en money management

In de wereld van handelen met de kracht van de bears is risicobeheer en money management essentieel. Als belegger is het belangrijk om verstandig om te gaan met je kapitaal en je risico’s te beperken.

Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is door te zorgen voor een goed risicobeleid en een solide money management strategie.

Risicobeheer houdt in dat je de hoeveelheid geld die je bereid bent te verliezen beperkt. Dit kan worden bereikt door het toepassen van stop loss niveaus, waarbij je een automatische verkooporder instelt wanneer de prijs van het actief een bepaald niveau bereikt.

Door het instellen van stop losses minimaliseer je potentiële verliezen en bescherm je je kapitaal tegen grote neerwaartse bewegingen.

Money management gaat hand in hand met risicobeheer en houdt in dat je zorgvuldig je kapitaal verdeelt over verschillende transacties. Het is belangrijk om genoeg kapitaal apart te houden om te kunnen blijven handelen, zelfs als sommige transacties verliesgevend zijn.

Dit helpt ook om emoties uit het spel te halen en rationeel te blijven handelen.

Bears Power

Het volgen van marktnieuws en economische indicatoren

Als het gaat om handelen met de kracht van de beren, is het volgen van marktnieuws en economische indicatoren van cruciaal belang. Door op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen in de markt en economie, kun je waardevolle inzichten verkrijgen die je kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Het nieuws kan invloed hebben op verschillende activaklassen, zoals aandelen, valuta’s en grondstoffen, waaronder olieprijzen. Daarnaast kunnen economische indicatoren zoals werkloosheidscijfers, BBP-groei en inflatie ook belangrijke aanwijzingen geven over de richting van de markt.

Door deze informatie te analyseren en te combineren met andere technieken, zoals technische analyse, kun je jouw kansen op succesvol handelen vergroten. Vergeet niet dat het volgen van marktnieuws en economische indicatoren een continu proces is dat voortdurende aandacht en onderzoek vereist.

Lees meer over forex met onze blogs over forex indicatoren

Ontdek hoe “Forex indicatoren” zoals “Pivot Point Trading” en de “Guppy Multiple Moving Average” jou kunnen helpen bij het nemen van betere handelsbeslissingen.

Leer hoe je “Trading Divergenties” kunt gebruiken om potentiële trendomkeringen te identificeren en winstgevende handelsmogelijkheden te benutten.

Verken het gebruik van “Pennants” om consolidatieperiodes en mogelijke uitbraakpunten te herkennen.

Leer hoe je “Fibonacci Retracement” kunt toepassen in jouw Forex Trading om belangrijke niveaus van prijsaanpassing te identificeren.

Ontdek de kracht van “Average Directional Index” om de sterkte van een trend te meten en handelsmogelijkheden te identificeren.

Leer hoe “Hanging Man Candlestick” patronen kunnen wijzen op potentiële trendomkeringen en omkeerpunten in de markt.

Verken het concept van “Corrective Waves” en leer hoe ze kunnen worden geïdentificeerd om in te spelen op correctieve bewegingen binnen een trend.

Ontdek de waarde van “Trend lines” bij het identificeren van trends en het bepalen van mogelijke ondersteunings- en weerstandsniveaus.

Leer hoe “Acceleration Bands” kunnen helpen bij het identificeren van volatiele marktomstandigheden en het bepalen van potentiële prijsuitbraken.

Ontdek de rol van indicatoren zoals “Awesome Oscillator“, “Balance of Power“, “Bears Power”, “Bulls Power“, “Chande’s Dynamic Momentum Index (CDMI)“, “Choppiness Index“, “Detrended Price Oscillator (DPO)“, “Dynamic Momentum Index“, “Ease of Movement” en “Envelopes” in Forex Trading en hoe ze kunnen worden gebruikt om handelsbeslissingen te versterken.

Verbreed jouw kennis over Forex Trading en verfijn jouw handelsvaardigheden met behulp van deze verschillende Forex indicatoren. Ontdek nieuwe mogelijkheden en strategieën om jouw succes op de Forex-markt te vergroten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Bears Power en hoe kan het helpen bij handelen?

Bears Power is een technische indicator in de beleggingswereld die de kracht van de beren in de markt meet. Het geeft handelaren inzicht in wanneer de verkoopdruk toeneemt en kan helpen bij het nemen van beslissingen over shortposities of het verlaten van bestaande longposities.

2. Hoe werkt Bears Power precies?

Bears Power berekent het verschil tussen het laagste punt van de prijs en een exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) op basis van de sluitingsprijzen. Een positieve waarde geeft aan dat de beren sterker worden, terwijl een negatieve waarde aangeeft dat de bulls sterker zijn.

3. Welke signalen kunnen worden afgeleid uit Bears Power?

Een stijgende Bears Power-indicator geeft aan dat verkopers dominant zijn en dat er mogelijk een neerwaartse trend zal volgen. Een daling van Bears Power kan wijzen op een afnemende verkoopdruk en mogelijk een omslag naar een opwaartse trend.

4. Moet ik alleen vertrouwen op Bears Power bij het nemen van handelsbeslissingen?

Bears Power is slechts één hulpmiddel bij het analyseren van de markt en het nemen van handelsbeslissingen. Het is belangrijk om ook andere indicatoren, trends en fundamentele analyse te combineren om een vollediger beeld te krijgen van de marktomstandigheden voordat u een beslissing neemt.

» Referenties


1. Chaboud, A. P., Chiquoine, B., Hjalmarsson, E., & Vega, C. (2014). Rise of the machines: Algorithmic trading in the foreign exchange market. The Journal of Finance, 69(5),
https://www.jstor.org/stable/43612951

2. Drehmann, M., & Sushko, V. (2022, December 5). The global foreign exchange market in a higher-volatility environment. BIS Quarterly Review.
https://www.bis.org/publ/qtrpdf/r_qt2212f.htm

3. Gallo, C. (2014, July 20). The Forex Market in Practice: A Computing Approach for Automated Trading Strategies. International Journal of Economics and Management Sciences.
https://www.semanticscholar.org/paper/The-Forex-Market-in-Practice%3A-A-Computing-Approach-Gallo/0fead5f2309acb35956e93d8238059b1e6221a2d

4. Neely, C. J., & Weller, P. A. (2013, October). Lessons from the evolution of foreign exchange trading strategies. Journal of Banking & Finance, 37(10), 3783-3798.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0378426613002549

5. Segal, T. (2021, March 4). What is the best method of analysis for forex trading? Reviewed by Anderson, S., Fact checked by Perez, Y. [Webpage]. Investopedia.
https://www.investopedia.com/ask/answers/forex/best-method-of-forex-analysis.asp

» Referenties

Conclusie forex brokers 2024

Picture of Demian van Keken

Demian van Keken

Demian van Keken (1990), een gepassioneerde forex specialist met uitgebreide ervaring in de financiële markten, begon zijn reis in de forex-wereld uit interesse en heeft deze nu getransformeerd naar een diepe passie voor het begrijpen van de dynamiek van valutahandel. Door zijn grondige kennis van de forex-industrie en zijn toewijding aan anderen, heeft Demian vele individuen geholpen hun financiële doelen te bereiken. Of je nu een nieuwkomer bent in forex trading of een ervaren handelaar, Demian staat klaar om je te voorzien van de informatie en kennis die je nodig hebt om succesvol te zijn. Geniet van de waardevolle inzichten die hij deelt op dit platform. Voor vragen of assistentie, neem gerust contact op via info@besteforexbroker.nl of bel 033-2022144. Je kunt Demian ook volgen op LinkedIn. Meer ervaringen van Demian van Keken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *